Ateljéer

Målet är att tillhandahålla lämpliga arbetslokaler till rimlig kostnad för konstnärer som verkar i det professionella fältet. Detta öppnar i sin tur upp för värdefull samverkan såväl inom IP som med omvärlden. Genom utställningar i det egna galleriet och aktiviteter i samarbete med bland andra Media Artes, Växjö konsthall, Linnéuniversitetet och utlandet sker ett ständigt och berikande utbyte.

Idag är vi 22 yrkesverksamma medlemmar i Italienska Palatset och representerar tillsammans ett brett spektrum av konstarter: bildkonst, fotografi, konsthantverk, design, keramik, glasformgivning, poesi, konstpedagogik, nutida musik och komposition. Under Medlemssidor (nedan) finns arbetsprover och kontaktuppgifter.

Tillsammans arrangerar vi utställningar, föreläsningar, debatter, poesi- och musikarrangemang, seminarier, fortbildning och kurser i samverkan med olika – främst regionala – aktörer. Vi bedriver också ett internationellt utbytesarbete med konstnärer som tidvis arbetar i vår gästateljé och har utställningar i vårt galleri.

Det finns även projektateljéer som konstnärer kan hyra kortare perioder, skicka intresseanmälan till: italienskapalatset@gmail.com

Medlemssidor